Slottet i hagen

- Opprinnelig het eiendommen Øvre Stabekk Gård, men da familien Ring kjøpte den i 1839 endret de navnet til Ringstabekk.Ved Ringhøyden befinner det seg et herskaplig bygg kalt ”Slottet”. Det ble oppført i 1851 og er tegnet av datidens ledende statsarkitekt, Heinrich Enrst Schirmer. Schirmer var engasjert i en rekke monumentale bygg i Christiania, bl. a. Det kongelige slott, Nasjonalgalleriet, Rikshospitalet, St. Olavs kirke og ikke minst restaureringen av Nidarosdomen.

I 1885 avviklet man gårdsdriften og eiendommen ble stykket opp. Siden har Ringstabekk hatt flere eiere, og her har vært drevet pensjonat der bl. a. kunsteren Gerhard Munthe bodde og hadde atelier. Fra 1900-1908 tilhørte eiendommen VGredaktør Olaf Thommessen, og i denne perioden var Ringstabekk åsted for omfattende festligheter for kultur- og samfunnseliten – blant gjestene var Bjørnstjerne Bjørnson, Christian Michelsen, Fridtjof Nansen, Erik Werenskiold og Christian Krogh.

Det gamle skolebygget - Ringhøyden - transformeres nå til 49 selveierleiligheter, og huset i mange år Statens lærerskole i husstell. Fordi Ringhøydens staselige fasade samt store deler av eiendommen er fredet av Riksantikvaren, har planleggingen av den omfattende omleggingen vært en møysommelig prosess.